OVER BOOKS ON TOUR

Books on Tour is een reizend evenement rond boeken. Met de literair-culturele middag of avond brengen we schrijvers, soms ook dichters en hun werk op een andere, minder gangbare en laagdrempelige manier onder de aandacht. Door ze in een gevarieerd programma op te nemen met andere podiumkunsten. Terugkerende onderdelen in elke editie van Books on Tour zijn een lokale schrijver, dichter of performer, een landelijk bekende auteur, levendige interactie met de zaal en het uitnodigen van nieuwe publieksgroepen. Books on Tour is een initiatief van De Vrije Uitgevers en wordt georganiseerd door de Stichting Bevordering Lees- en Schrijfplezier.

De Stichting Bevordering Lees- en Schrijfplezier richt zich met Books on Tour met name op publieksgroepen buiten de Randstad. Tegelijkertijd is het onze bedoeling de boekpresentatie, die doorgaans plaatsvindt bij of in de buurt van de uitgever, een ander karakter te geven. Het gaat daarbij niet zozeer om de promotie van een specifiek boek of een bepaalde schrijver maar om boekpromotie in het algemeen. Door verschillende auteurs in een minder voor de hand liggende entourage te laten optreden, verwachten we ook mensen die niet zo vaak een boek zullen openslaan te inspireren. 

Voor de organisatie van Books on Tour werkt de Stichting Bevordering Lees- en Schrijfplezier nauw samen met lokale partners: bibliotheek, een gerenommeerde boekhandel, de gemeentelijke cultuurafdeling, het stadstheater of een ander podium, cultuurvereniging(en), een of meer lokale leesclubs en mogelijk lokaal gevestigde ondernemers.

Tijdens Books on Tour worden schrijvers en dichters afgewisseld door korte tussenacts: muziek, stand-up comedy, mime, een performance of een korte sketch. In sommige gevallen treden auteurs op in een band of verzorgen ze zelf een (muziek)act.

Het is nadrukkelijk de bedoeling om een combinatie van literatuur en podiumkunsten aan te bieden. Om te laten zien dat er meer dan genoeg raakvlakken zijn tussen de disciplines. En om een literaire avond aan te bieden die verder gaat dan een vraaggesprek met de auteur, voorlezen uit eigen werk en een aansluitende signeersessie. 


CONTACT


Kleine Koppel 32
3812PH Amersfoort
033 2100401

info@booksontour.nl